26.11.2013 975

Okulumuz 1997 yılında Yalım Erez Mahallesinde iki katlı ve beş derslikli olarak inşa edilmiş olup 1997-1998 Eğitim Öğretim yılında Şehit Öğretmen Mehmet İZDAL adı altında eğitim faaliyetlerine başlamıştır.Bölgemizdeki hızlı nüfus artışı sebebiyle derslik sayıları yetersiz kalınca önce mevcut binadaki imkanlar zorlanarak derslik sayısı beşten ona çıkarılmış daha sonra da 2007 yılında Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarfından on altı derslikli ek bina inşa edilmiştir.

Okulumuz, önceki adı olan Şehit Öğretmen Mehmet İZDAL adını Van ili Gevaş ilçesine bağlı Koçak Köyünde şehit düşen öğretmen Mehmet İZDAL´dan almıştır. 2007 yılında Koçak köyü muhtarı, azaları ve köylüleri köylerinde şehit düşen öğretmen Mehmet İZDAL´ın adının kendi okullarına verilmesi için girişimde bulunmuş, bu girişim sonucunda okulumuzun ismi Koçak İlköğretim Okulu´na verilmiştir. Bunun üzerine VAN İl Valilik Makamı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 020/11366 sayı ve 21.11.2007 tarihli onayı ile okulumuzun ismi Türkiye Odalar Borsalar Birliği İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Adres:
VALİ MİTHAT BEY MAH. EREZ 8. SK. TÜRKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIĞI ORTAOKULU BLOK NO 13 İPEKYOLU / VAN